Taurii tineri InSire

Taurii tineri InSire de astazi sunt taurii ce vor fii folositi maine in fermele dumneavoastra. Taurii Sunrise, Hollandia si Pilot au facut un pas mare trecand de pe listele taurilor InSire pe listele taurilor testati. Nu au facut-o oricum, constituind adevarate exemple, reflectand munca noastra de cercetare in domeniul selectiei genomice. Toti ochii sunt pe De Biesheuvel Sunrise. Provenind dintr-o vaca cu un indice de ameliorare foarte mare, acest taur tanar a fost si este in continuare foarte popular inca de pe vremea cand se gasea doar pe lista taurilor InSire. Acum Sunrise ne indeplineste toate asteptarile pe care le-am avut de la el inca de tanar, venind dupa testare cu un +12 puncte NVI comparativ cu valoarea NVI pe care o avea in urma testarii genomice. Sunrise vine cu o productie ridicata de lapte (1384 kg), cu un procent ridicat de proteina (0.14%, 61 kg) toate acestea reflectaindu-se intr-un indice de productie INET incredibil de mare (332 Euro). El completeaza imaginea sa perfecta cu o conformatie deloc de neglijat (109 punctaj total), o functionalitate deosebita (105 fatari usoare), si cu o medie de 103 pe celelalte caractere. De asemenea Sunrise isi demonstreaza si calitatile sale de tata de tauri, fiul sau DiepenhoekRozello gasindu-se pepozitia 20 in topul taurilor testati genomic, cu un punctaj de conformatie extraordinar (114) si o cantitat de lapte deosebita (1417 kg).

FII DE TOP DIN „TATI” PE MASURA

La fel ca si Sunrise, Newhouse Hollandia (167 NVI),calca pe urmele tatalui sau, Paramount, care ne-a „livrat” in ferme peste 26000 de fiice ce sunt atent monitorizate in cadrul Controlului oficial al productiei. Hollandia provine din vestita familie Sneeker. Calitatile sale deosebite constau intr-o conformatie puternica, (112 punctaj total conformatie si cu nu mai putin de 113 pentru uger) si o productie fantastica (+790 kg lapte). Fortune este tatal lui Peeldijker Phantasy (+159 NVI) care isi mentine valorile constante odata cu cel de-al doilea index (decembrie 2011 si indexul actual aprilie 2012). Phantasy vine cu o productie ridicata (+1162 kg), cu componente (0.04% proteina), trasaturi functionale (108 index total, 107 persistenta in productie, 110 uger, 110 punctaj conformatie si 106 pentru sanatatea ugerului). Slotbooms Pilot (+186 NVI, ms. Jocko) este al doilea dupa Sunrise ca si ascensiune in indexul din aprilie 2012. Fiicele sale dau dovada de trasaturi ale ugerului excelente (109 uger, sanatate uger 105). Nici Canvas nu este mai prejos, fiul sau Delta Scarlet transmitand mult lapte (+2551 Kg) avand un indice de productie si de profitabilitate destul de ridicat (382 Euro), fiicele sale atingand in mod constant productii de top (103 persistenta in productie, 344 longevitate). Scarlet il surclaseaza pe tatal sau pe linie de sanatate (105 picioare si copite). Cu un NVI de 205, urcand in topul clasamantului si incheindu-si ascensiunea pe locul 15, Aurora Ormsby este cel mai bine clasat fiu al lui Shottle in noul index cu +791 kg lapte, 585 zile longevitate, 111 punctaj total conformatie si 102 pentru fertilitatea fiicelor.

DIRECT DIN PROGRAMUL DELTA

Genetica de calitate combinata cu longevitate si productie ridicata, este ceea ce ne ofera Persuader Delta si Delta Malaga. Delta Persuader (223 NVI, ms. Dustin), provine din familia de vaci Chrissy Delta familie care constituie un grup reprezentativ de vaci „mame de tauri” in statiile de selectie CRV. Persuader iese in evidenta prin productia sa echilibrata (+641 kg lapte, -0.25 %grasime si 0.04 % proteina) cu o persitenta in productie fabuloasa (108), picioare foarte puternice (111) si o sanatate a ugerului cu mult peste medie (108). Incrucisarile IordaniaXJocko, au ca rezultat mult lapte (+1535 Kg), o longevitate extrairdinara (+685 zile) si sunt principalele caracteristici ale taurului Delta Malaga(NVI 204). El, provine din aceeasi familie ca si Delta G-Force, si este ideal pentru corectarea defectului de conformatie „crupa tesita”. (punctaj 114 -Unghi Crupa).

MOSTENITORUL NOSTRU DE TOP-CRICKET

Valorile NVI si INET au fost modificate ca si formula in cadrul noului index, cu scopul de a produce vaci care sa se muleze perfect pe modificarile ce vor avea loc referitor la cota de lapte, asigurandu-le fermierilor nostri garantia eficientei pentru anul 2015. Acest lucru face ca o multitudine de fermieri sa opteze pentru folosirea lui Ralma O-Man CF Cricket (O-Man x Durham). Cricket a fost cel mai bine vandut taur in ultimele luni. Modificarile facute odata cu noul index l-au clasat pe acesta in pozitia incontestabila de „specialist in sanatate”. (111 sanatate uger, 106 fertilitate fiice, 109 fatari usoare). Valoarea de ameliorare ridicata a lui Cricket ne este demonstrata clar si de fii sai tineri(tauri genomici) care ocupa pozitiile 1 si 3 in topul taurilor tineri testati genomic.

TAURI TINERI TESTATI GENOMIC- O VIATA PRODUCTIVA INDELUNGATA

Un alt taur tanar, InSire, pentru fermierul modern, Elagaaster Packman (247 NVI, Bogart x Iordania), va produce fiice care inca de tinere, fara nici un efort vor ajunge la valori de ameliorare fabuloase. (sanatate uger 105, fertilitate fiice 104, longevitate +602 zile, productie +765kg lapte, valori componente 0,10% grasime, 0,14% proteina). Delta Alonso(269 NVI, ms. Shottle) este nou venit in echipa, fiind fiul lui Atlantic, la randul lui si el tot un taur InSire. Alonso mosteneste trasaturi productie impresionante (+739 kg lapte, 0,12 %proteina), longevitate buna (608 zile) o fertilitate a fiicelor ridicata (103)si un punctaj conformatie deosebit (111). ALONSO LE ARE PE TOATE!!

TAURII HOLSTEIN ALB CU ROSU NE ASIGURA „PACHETUL TOTAL”

Cand discutam despre tauri InSire „alb cu rosu”, CRV este lider din punct de vedere al portofoliului. Fiul lui Jerudo, Delta Maicon (NVI 251) transmite 476 zile longevitate, un procent ridicat de proteina (0,15%), si o conformatie excelanta (111 punctaj total), constituind baza ideala in vederea corectarii unor defecte de conformatie.
Aceeasi atentie trebuie sa i-o acordam si lui Ammervelde Design (200 NVI). Design este fiul Destry (s. Goldwin)si a unei fiice a lui Lightning, mostenind o conformatie de top (111), longevitate si productie ridicata (427 zile si 745 kg lapte).
Precizia si indicele de ameliorare ridicat merg mina in mina pentru Veneriete 396 Twist P (+192 NVI, Mitey P x Twister), contribuind la noul index cu longevitate si productie ridicate (+987 kg, 498 zile)si cu trasaturi de sanatate a ugerului excelente(103).

KODAK CAMPIONUL NOULUI INDEX PENTRU ALB CU ROSU

Topspeed Kodak (+216 NVI) a escaladat topul pina la pozitia de LIDER, pozitie care i se cuvine incontestabil. Aceasta pozitie i-a fost alocata de mult de catre fermierii care l-au folosit, fiind in momentul de fata cel mai popular taur alb cu rosu. Este pe buna dreptate in fruntea topului cu o longevitate extraordinara (+750 zile), cu trasaturi remarcabile de sanatate (108 picioare si copite, 104 sanatatea ugerului) cu o productie buna (+550 kg lapte), si un indice pozitiv pentru proteina ( 0,03 %), prin toate acestea se recomanda singur in vederea folosirii la insamintari pe vitele (111 fatari usoare).
AI Kampen’s Talentino (+169 NVI) a avut de asemenea o evolutie foarte buna in noul index. Cu procentul sau ridicat de proteina (0,17%) si cu o conformatie de invidiat (110 picioare si copite, 110 sanatate uger), se gaseste de asemenea in topurile preferintelor fermierilor.
O noua intrare in indexul din aprilie 2012 ne este oferita de Lowlands Standard (+155 NVI, ms. Gogo). Acest fiu al lui Jasper oferindu-ne fiice cu o dorinta de neimaginat de a produce lapte (+2295 Kg), insotita de o conformatie ideala (110 punctaj total). Toate aceste realizari cu un singur scop: CRESTEREA PROFITABILITATII EFECTIVULUI SI A FERMEI DUMNNEAVOASTRA!!


Noutati relevante

Expozitia HHH (Holland Holstein Herd show)

expozitiahhh_1La expozitia HHH (Holland Holstein Herd show) CRV prezinta pentru prima oara un grup de vaci fiice a lui Ralma O-man CF Cricket. Cricket este cu adevarat unul din taurii de top de la CRV. El descinde din faimoasa familie Ralma Juror Faith si a fost unul dintre cei mai populari tauri din Olanda in […]

Citeste mai departe →

Ferma Familiei Knoef-Hendriksen

ferma_familiei_knoef_2Ferma Familiei Knoef-Hendriksen a inregistrat zilele trecute cea de-a 50-a vaca cu o productie de peste 100,000 de kg de lapte. Big Clara 120 si-a castigat prin prisma productiei sale un loc de onoare printre cele 50 de vaci ce constituie elita ale fermei Knoef-Hendriksen de-a lungul timpului. Situatia in sine pune aceasta vaca, si […]

Citeste mai departe →

Interbull arata ca taurii CRV din noul index exceleaza

interbull_3Interbull arata ca taurii CRV din noul index exceleaza in transmiterea caracterelor in doua directii: proteina si sanatate. Cu punctaje ridicate pentru aceste caractere, tauri precum Silver, Refiner si Summit, pot sta la baza unei ferma eficiente, o ferma a caror animale sunt capabile de a atinge productii ridicate cu un procent crescut de grasime […]

Citeste mai departe →

In Olanda s-a depasit pragul mediu de productie de 30.000 Kg lapte

productie_lapte_4In Olanda s-a depasit pragul mediu de productie de 30.000 Kg lapte. Ceea ce inseam ca o vaca exploatata in conditiile de ferma din Olanda produce peste 30.000 Kg lapte de-a lungul intregii sale vieti de productie. Rezultatele economice ale fermierilor olandezi sunt in continua crestere, aspect deloc greu de sesizat din graficul atasat. Din […]

Citeste mai departe →

Catalogul pentru „Baltata”

baltata_6Gasiti acum disponibil si catalogul pentru „Baltata”. „Baltata” este o rasa mixta, ce ofera satisfactie financiara si profesionala tuturor fermierilor ce o „gazduiesc” in ferma lor, fiind exploatata atat in rasa pura cat si sub forma de metisi cu Holstein alb cu rosul. „Aruncati” o privire pe catalog accesand linkul de mai jos. Pentru alte […]

Citeste mai departe →
Back to Top