Interbull arata ca taurii CRV din noul index exceleaza

Interbull arata ca taurii CRV din noul index exceleaza in transmiterea caracterelor in doua directii: proteina si sanatate. Cu punctaje ridicate pentru aceste caractere, tauri precum Silver, Refiner si Summit, pot sta la baza unei ferma eficiente, o ferma a caror animale sunt capabile de a atinge productii ridicate cu un procent crescut de grasime si de proteina.
Eficienta. Acesta este cuvantul cheie pentru taurul genomic Delta Solero, cu un punctaj NVI fabulos (+250), punctaj ce se datoreaza in mare parte unei cantitati ridicate de lapte (+682kg), precum si a unui continut destul de ridicat in proteina (0.08%), Impreuna cu longevitatea (+703) si adaugand punctajul trasaturilor legate de exploatare (108 viteza de muls, 106 sanatate uger), va da nastere la vaci productive usor de gestionat.
Aceleasi lucururi pozitive pot fi semnalate si in cazul taurului Delta Joaquim (+229 NVI, s. Cricket), el aducand un plus valorilor corelate cu sanatatii ugerului (+107) si cresterea fertilitatii (+102).

Fii lui Mascol ocupa pozitii din fruntea clasamentului

Animale rezistente care nu necesita ingrijire si atentie sdeosebita. Acesta este tipul de vaca care va permite sa gestionati ferma eficient, iar fiicele lui Het Broek Silver (+215 NVI) sunt exact acest tip de vaci. Silver este unul din cei mai buni tauri ai nostrii din noul index, dovedindu-si calitatile superioare prin prisma fiicelor sale. El combina o productie crescuta de lapte (+1309) cu o longevitate ridicata (+640), fiind in acelasi timp taurul ideal pentru juninci (111 usurinta la fatare).
Un alt fiu de Mascol este De Biesheuvel Summit (+189 NVI) care prin transmiterea caracterelor legate de “mult lapte” ( +1211kg), cu un procent ridicat de proteina (+0,13%), cu conformatie deosebita (108) si longevitate mare (+391 zile), subliniaza inca o data valoarea liniei genetice de provenienta.

Campionii nostrii pe linie de productie

Delta Persuader (+234 NVI), fiu de Mascol, ne demonstreaza prin prisma fiicelor ca este capabil sa transmita o cantitate mare de lapte (+800 kg) cu procent crescut de proteina (0.05%) , cu o longevitate deloc de neglijat (+536 zile) , cu trasaturi de exploatare deosebite (102 fertilitate, 107 sanatatea ugerului) si o conformatie buna (107). Toate aceste caractere cumulate ne orienteaza catre obiectivul nostrum primordial si anume : “O vaca sanatoasa si longeviva care sa ofere contributia optima profitului fermei dumneavoastra”

Stotbooms Pilot este un alt fiu al lui Mascol. El depaseste bariera de 200 de puncte NVI si se remarca prin longevitate (350 zile), fertilitate (101) si conformatie (106 picioare, 111 punctaj total).

Delta Refiner (+219 NVI) descinde din faimoasa familie Art-Acres Tex B care constituie originea unor tauri foarte valorosi precum Paramount si Win 395. Refiner s-a remarcat inca din indexul anterior, pentru ca odata cu noul index sa-si imbunatateasca v valorile cu mult mai mult. Cu valori foarte ridicate pentru trasaturile de productie, 107 sanatatea ugerului, 107 sanatatea picioarelor si 108 usurinta la fatare, se claseaza cu brio pe lista taurilor perfecti pentru juninci. Peste toate acestea vine cu un scor excelent pentru conformatie (111) si un scor cu adevarat uimitor pentru uger (110).

Performanta alb cu rosu, valori de reproductive ridicate

Nu exista puncte slabe la taurul genomic alb cu rosu De Vrendt Aram (+242 NVI) cu un randament ridicat pentru productia de lapte (+649kg), longevitate (+584 zile), sanatatea ugerului cu mult peste limita si o conformatie puternica, Aram le are pe toate iar peste toate acestea vine cu un pedigree destul de interesant Award x Fiction.
Capitanul indexului alb cu rosu este Topspeed Kodak (+217 NVI, Kevin x Stadel). pastrindu-si prima pozitie pe care a dobandit-o in indexul lunii aprilie .Ajutat fiind de o la longevitate deosebita (696 zile) cu o mare usurinta la fatare (112), el este taurul ideal atat pentru vaci cat si pentru juninci.


Noutati relevante

Expozitia HHH (Holland Holstein Herd show)

expozitiahhh_1La expozitia HHH (Holland Holstein Herd show) CRV prezinta pentru prima oara un grup de vaci fiice a lui Ralma O-man CF Cricket. Cricket este cu adevarat unul din taurii de top de la CRV. El descinde din faimoasa familie Ralma Juror Faith si a fost unul dintre cei mai populari tauri din Olanda in […]

Citeste mai departe →

Ferma Familiei Knoef-Hendriksen

ferma_familiei_knoef_2Ferma Familiei Knoef-Hendriksen a inregistrat zilele trecute cea de-a 50-a vaca cu o productie de peste 100,000 de kg de lapte. Big Clara 120 si-a castigat prin prisma productiei sale un loc de onoare printre cele 50 de vaci ce constituie elita ale fermei Knoef-Hendriksen de-a lungul timpului. Situatia in sine pune aceasta vaca, si […]

Citeste mai departe →

In Olanda s-a depasit pragul mediu de productie de 30.000 Kg lapte

productie_lapte_4In Olanda s-a depasit pragul mediu de productie de 30.000 Kg lapte. Ceea ce inseam ca o vaca exploatata in conditiile de ferma din Olanda produce peste 30.000 Kg lapte de-a lungul intregii sale vieti de productie. Rezultatele economice ale fermierilor olandezi sunt in continua crestere, aspect deloc greu de sesizat din graficul atasat. Din […]

Citeste mai departe →

Taurii tineri InSire

insire_5Taurii tineri InSire de astazi sunt taurii ce vor fii folositi maine in fermele dumneavoastra. Taurii Sunrise, Hollandia si Pilot au facut un pas mare trecand de pe listele taurilor InSire pe listele taurilor testati. Nu au facut-o oricum, constituind adevarate exemple, reflectand munca noastra de cercetare in domeniul selectiei genomice. Toti ochii sunt pe […]

Citeste mai departe →

Catalogul pentru „Baltata”

baltata_6Gasiti acum disponibil si catalogul pentru „Baltata”. „Baltata” este o rasa mixta, ce ofera satisfactie financiara si profesionala tuturor fermierilor ce o „gazduiesc” in ferma lor, fiind exploatata atat in rasa pura cat si sub forma de metisi cu Holstein alb cu rosul. „Aruncati” o privire pe catalog accesand linkul de mai jos. Pentru alte […]

Citeste mai departe →
Back to Top